Ce este meditaţia Vipassana?

Vipassana, care înseamnă a vedea lucrurile aşa cum sunt în realitate, este una dintre cele mai vechi tehnici de meditaţie din India. Ea a fost predată acum mai bine de 2500 de ani ca un remediu universal pentru suferinţe universale, altfel spus, ca o Artă de a trăi. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu meditaţia Vipassana este disponibilă o Introducere în Vipassana de dl. Goenka.

Cum se poate învăţa

Tehnica de meditaţie Vipassana este predată în cursuri de zece zile, în care participanţii învaţă esenţa metodei şi a practicii și acumuleaza suficientă experienţă practică pentru a experimenta rezultatele ei benefice. Nu este necesară o experienţă anterioară în meditaţie. După consultarea Codului de disciplină pentru cursurile Vipassana şi a programului cursurilor, puteţi completa cererea de înscriere pentru curs.

Unde se poate învăţa?

In România cursurile se organizează odată pe an în locaţii, închiriate în acest scop. Informaţii despre datele cursurilor din 2015 şi modalităţile de înscriere se găsesc pe pagina Cursuri. Vă invităm să revizitaţi pagina ulterior. Informaţiile vor fi actualizate periodic. Dacă doriţi detalii suplimentare, vă rugăm să ne trimiteţi întrebările dumneavoastră la adresa info@ro.dhamma.org. Pentru informaţii despre cursurile din alte părţi ale lumii, vă rugăm să vizitaţi www.dhamma.org.

Finanţarea cursurilor

Cursurile se organizează exclusiv pe bază de donaţii. Nu există taxe pentru cursuri, nici măcar pentru acoperirea costurilor de masă şi cazare. Toate cheltuielile sunt acoperite de donaţiile celor care au încheiat un curs, au experimentat beneficiile Vipassanei, şi doresc să ofere altora aceeaşi oportunitate. Nici profesorul, nici profesorii asistenţi nu primesc vreo remuneraţie; ei şi cei care organizează cursurile îşi oferă timpul în mod voluntar.